جزیره هرمز

جزیره هُرمُز جزیره‌ای بیضی‌شکل و گنبدی نمکی به مساحت ۴۲ کیلومتر مربع در ورودی خلیج فارس و در ۸ کیلومتری بندرعباس است. جزیره هرمز را به علت موقعیت جغرافیایی آن و مجاورت با تنگه هرمز، کلید خلیج فارس می‌دانند.

همین موقعیت است که جزیره هرمز را در طول تاریخ، از نظر موقعیت جغرافیایی و بازرگانی از اهمیت خاصی برخوردار ساخته‌است. کوه‌های رنگارنگ، صخره‌های شکل‌گرفته در طول‌ها میلیون‌ها سال فرسایش زمین، سنگ‌های باشکوه نمکی و زیباتر از همه، خاک سرخ؛ این‌ها جاذبه‌های تماشایی جزیره‌ هرمز می‌باشد، از همین روی سفر به جزیره هرمز مخصوصاً در فصول سرد سال می‌تواند بهترین انتخاب برای سفری لذتبخش و رویایی باشد.

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

جنگل حرا قشم

قشم به جزیره ای ست که به عجایب هفتگانه معروف است و جایگاه زیباترین و خاص ترین پدیده های طبیعت است. جنگل حرا یکی از این عجایب هفتگانه بوده که در لیست عجایب هفتگانه قشم قرار دارد و به طلای سبز قشم نیز معروف است و زیستگاه درختانی است که ریشه در آب دوانده اند.


جنگل دریایی حرا که با نام منطقه حفاظت شده حرا نیز شناخته می‌شود، با ۲۰۰ کیلومتر مربع وسعت، در تنگه خوران، بین جزیره قشم و بخشی از استان هرمزگان (فاصله بین شمال جزیره قشم و بندر خمیر) قرار دارد. درخت‌های حرا که نام علمی آن به حکیم و فیلسوف ایرانی، ابو علی سینا نسبت داده می‌شود، درختانی در اندازه‌های ۳ تا ۶ متر با شاخ و برگ سبز روشن هستند.


حرا درختیست آب شورزی که هنگام مد آب دریا تا گلوگاه در آب فرو میره. با خاصیت تصفیه ای که در پوست این درخت وجود داره، بخش شیرین آب دریا رو جذب و نمکش رو دفع می کنه. درخت حرا در حقیقت یک تصفیه خانه آب شیرین کن طبیعیه.


یک بخش جالب دیگر در زندگی این درخت، محل رویش‌اش است. حرا روی تپه‌هایی روییده که وقتی آب دریا پایین برود، از آب بیرون می‌مانند. آب که بالا می‌آید، مثل این است که گیاهان سبز روی آبی دریا شناور مانده‌اند. بخشی از ریشه‌ی درخت حرا بیرون خاک قرار گرفته و ظاهر متفاوتی به این درخت داده است.


مسیر دسترسی به جنگل حرا

کافی‌ است هر جا که هستید، خودتان را به جزیره‌ی قشم برسانید. می‌توانید با تور قشم سفر کنید یا خودتان کارهای رزرو بلیط و هتل قشم را انجام بدهید. بعد به اسکله سهیلی، روستای طبل یا بندر لافت بروید و برای بازدید از این جنگل دریایی قایق سوار شوید. پیشنهاد ما روستای طبل است. از قشم تا جنگل حرا حدود یک ساعتی راه در پیش دارید. هزینه‌ی سوار شدن قایق حدود ۱۰ هزار تومان برای هر نفر است.

بهترین زمان سفر به جنگل های حرا در قشم، از اواسط پاییز تا اردیبهشت است که در این زمان دمای هوای این منطقه مناسب تر است.

 

جنگل حرا زیستگاه جانوران

جنگل حرا زیستگاه مناسبی برای نرم‌تنان، سخت‌پوستان و ماهیان پدید آورده است که منبع غذایی مهمی برای ماهیان و پرندگان وحشی هستند. ارتباط میان تولید اولیه بوم‌سازگان (اکوسیستم) حرا و تولید ماهیان ارزشمند و صدف در دیگر نواحی حاره به‌خوبی مشخص‌شده است.


بستر مرطوب جنگل حرا، محل مناسبی برای پرورش مرغان ماهی‌خوار دریایی و به‌طور مشخص ماهی‌خوار دریایی سفید (اگرات آلبا) به وجود آورده و از میان دیگرگونه‌ها، مرغ باران یا آبچلیک (کارادریده) در هنگام مهاجرت از میان جنگل حرا عبور می‌کنند. جنگل حرا در زمستان زیستگاه مناسبی برای تغذیه آبچلیک‌ها و پلوه ها است. تعداد قابل‌توجهی از گونه‌های پرندگان اروپایی آسیایی(حدود 43 گونه ماهی خوارند) که به آفریقا مهاجرت می‌کنند. یکی از مسیرهای مهاجرت از جنوب ایران و از میان خلیج‌فارس در نقطه باریک تنگه هرمز میان جزیره قشم و جزیره ابوموسی عبور می‌کند. مناطق جزر و مدی حفاظت‌شده حرا به‌مثابه سرزمین استراحت و تغذیه پرندگان ماهی‌خوار و گونه‌های دیگری از پرندگان مهاجر است.

 


  • جزیره هرمز
  • ۰
  • ۰

جزیره هنگام

هنگام یکی از جزایری است که در۳۵دقیقهای جزیره قشم قرار گرفته است. همچنین  این جزیره تنها ۴۳مایل دریایی با بندرعباس فاصله دارد. از نظر تقسیمات سیاسی هنگام جزو استان هرمزگان و از دهستانهای جزیره قشم محسوب میشود. براساس آمار سال ۲۰۰۱ این جزیره ۲هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارد و یکی از جزایر جنوب کشورمان بهحساب میآید. اقتصاد مردم این منطقه از دیرباز ماهیگیری و صیادی بوده است اما الان فروش صدف و پذیرایی از گردشگران جزء فعالیت‌های مهم مردم محلی این منطقه شده است. یکی از دیدنی‌های جالب این جزیره تاسیسات بندری انگلیسی‌ها می‌باشد. این جزیره به دلیل اینکه چهره بومی خود را حفظ کرده است یکی از دیدنی ترین جزایر خلیج فارس محسوب می‌شود به طوری که سنت‌های گذشته‌های دور به راحتی در آن قابل مشاهده می‌باشد.

هنگام جزیره ای کوچکی محسوب می شود که معمولا گردشگرها برای بازدید یک روزه و یا چند ساعته به آن سر می زنند.

دیدنیهای جزیره هنگام

هنگام، کوه‌هایی دارد که خاک آنها، قرمز رنگ است و به گلک شهره است. علاوه بر آنکه از این خاک، در صنعت سنگ‌های تزیینی و ساختمان سازی استفاده می‌شود و در مناطق مرکزی جزیره، کاربردی هم در ساخت اسکله و تاسیسات مورد نیاز آن دارد، به شکلی اعجاب‌آور، برای تهیه نوعی از مربا، به نام مربای سوراخ استفاده می‌شود.

ساحلی در هنگام است که مردم به آن به ساحل نقره ای لقب داده‌اند. آب در این ساحل به اندازه‌ای شفاف و زلال است که وقتی از قایق به درون آب نگاه می‌کنید، عبور ماهی‌هایی را می‌بینید که به رنگ نقره‌ای دیده می‌شوند.

زمانی که به این جزیره سفر می کنید و سمت ساحل تمیز و شفاف آن می روید ماهی ها و آبزیان مختلفی را مشاهده می کنید که در حال شنا هستند. تماشای خرچنگ ها از نزدیک تجربه ای است که در جزیره هنگام می تون را بدست بیاورید. 

ازار هنگام یکی از دیدنی ترین بازارهای محلی کشورمان است؛ این بازار با مصالح بومی و محلی درست شده و در قدم به قدم آن رنگ و بویی از سنت های کهن جزیره وجود دارد. فروشندگان با لباس های خوش رنگ و لعاب محلی، زیباترین دست سازه های شان را که از صدف ها ساخته اند به شما ارائه می دهند.

اقامت در جزیره هنگام

معمولا سفر به جزیره هنگام یک روزه است و شما در طی یک روز می توانید بسیاری از دیدنیهای این جزیره زیبا را ببینید. اگر قصد اقامت در جزیره هنگام را دارید خبری از هتل نیست. شما جهت اقامت باید اقامتگاههای بومگردی یا بازگشت به قشم و اقامت در هتل را انتخاب کنید.

 


  • جزیره هرمز